Рашфорд от „Манчестър юнайтед“ и Macmillan Children’s Books с общ проект

Футболистът на английския национален отбор и на „Манчестър юнайтед“ Маркъс Рашфорд насочва усилията си в нова кауза в подкрепа на децата. Футболистът обединява сили с Macmillan Children’s Books в проект, който цели да популяризира четенето и грамотността сред децата от всички социално-икономически среди, съобщи „Скай спортс“.

Партньорството с Macmillan Children’s Books се основава на „споделената визия за снабдяване на децата с всички ресурси, необходими за успех в живота“, позиционирайки „четенето като удоволствие, което може да им даде инструментите за справяне с предизвикателствата“.

Според информацията ключово за инициативата ще бъде да осигури книги на младите от по-бедните семейства. Рашфорд разказва, че иска да е имал възможност да чете повече като дете, но семейството му е трябвало да дава приоритет на осигуряването на храна пред книгите.

„Започнах да чета едва на 17 години и това напълно промени възгледа и манталитета ми. Във Великобритания има над 380 хиляди деца в уязвима среда, които никога не са притежавали книга. Това трябва да се промени. Моите книги са и винаги ще бъдат за всяко дете дори ако трябва сам да ги доставя“, казва Рашфорд.

Работното заглавие на първата книга от съвместния проект, е :“Ти си шампион: Отключи своя потенциал, намери гласа си и бъди най-добрата версия, която може да бъдеш“. Тя ще бъде публикувана през май 2021 г. и ще бъде насочена към деца на възраст от 11 до 16 години.

Всяка глава от книгата ще започва с история от живота на Рашфорд и ще обхваща теми като стойността на образованието, положителната нагласа, разбирането на културата и женските модели за подражание.

Издатeлството планира още две художествени заглавия за читатели на седем и повече години по-късно през 2021 и 2022 г. Рашфорд планира също да създаде свой клуб на книгата, в който ще дава поле за изява на млади писатели и илюстратори.

От Macmillan Children’s Books заявиха, че са горди да си партнират с футболиста и активист в борбата с бедността Маркъс Рашфорд, за да популяризират четенето и грамотността сред децата в цяла Великобритания.

2020-11-17T12:19:22+00:00

ДИСТРИБУТОРИ НА MACMILLAN

English Book Centre

София, ул. "Граф Игнатиев" 12, ет.2

Phone: 02/ 983 38 25

Mobile: 0887120607

Web: English Book Centre

Union Press

София, ул, "Панагюрище" 3

Phone: 02/833 51 51

Mobile: 0888 432 604

Web: Union Press